مطالعات قدیمیترین میدان نفتی به دانشگاه سهند واگذار شد
دکتر احمدرضا مصطفی قره باغی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: این قرارداد ۱۰ ساله است و در آن، محققان دانشگاه سهند مسائل و مشکلات پیچیده این میدان را شناسایی و راهکارهایی پیشنهاد خواهند کرد.
وی گفت: وجود ذخایر عظیم نفتی در کشور و لزوم بهره برداری از این ثروت خدادادی مسوولان را بر آن داشته است که با راهکارهای علمی در پی افزایش برداشت از این منابع باشند که در این راستا مطالعات حدود ۵۰ درصد میادین نفتی کشور به دانشگاه ها واگذار شده است.
رییس پژوهشکده نفت و گاز دانشگاه سهند نیز گفت: با اجرای این طرح پژوهشی حداقل ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش برداشت در میدان نفتی مسجد سلیمان انجام خواهد شد.
دکتر طباطبایی با بیان اینکه هم ازیاد برداشت و هم بهبود برداشت در این طرح هدف گذاری شده است، افزود: در این طرح روش هایی که به ازدیاد برداشت از میدان کمک می کند ارائه، بررسی، پیشنهاد و در میدان به صورت کاربردی عملیاتی خواهد شد.
وی افزود: دانشگاه صنعتی سهند پیشتر مجری طرح مطالعات میدان نفتی سروش در فلات قاره بود که به علت عملکرد مناسب، مشاوره پژوهشی میدان مسجد سلیمان نیز به این دانشگاه واگذار شد.
میدان نفتی مسجد سلیمان در استان خوزستان در سال ۱۳۰۶ کشف شد و میزان نفت موجود در آن بیش از ۶ میلیارد بشکه برآورد میشود. ارزش قراردادهای پژوهشی افزایش بازیافت ۱۱ میدان نفتی و ۲ میدان گازی با دانشگاههای منتخب کشور در مجموع ۳۵ میلیون یورو و ۷۱۶ میلیارد تومان است.
دیدگاهتان را بنویسید